Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* Adobe Reader letöltése (PDF fájlokhoz)

 
30.48 MB
2021-02-02 13:06:55
 
 

application/pdf
Nyilvános Nyilvános
864
1423
Rövid leírás | Teljes leírás (1.01 MB)

Kanizsa 1993. 049-053. szám december

Cím: Kanizsa
Alcím: Dél-Zalai Hetilap
Megjelenés: Hetenként: 1989-től
ISSN: 0865-3879

A következő szöveg az újságból keletkezett automata szövegfelismertető segítségével:


DÉL-ZALAI HETILAP
A Városi Vöröskereszt Vezetősége elnökének, dr. Nemesvári Mártának üdvözlő szavaival kezdődött Nagykanizsán az 1993-as városi véradóünnepség; Az elnökasszony külön köszöntötte a vendégek között dr. Kereskai Istvánt, Nagykanizsa Megyei Jogú Város polgármesterét, dr. Ródler Imrét, a Vöröskereszt Országos Vezetőségének alelnökét, Kovács Tibort, a Zala Megyei Vöröskereszt titkárát és Fábián Mártát, a Kovásznai Vöröskereszt titkárát.
Ezután dr. Kereskai István polgármester ünnepi köszöntője következett. (Képünkön.) Beszédében elmondta, hogy a véradó mozgalom hazánkban harminc éve indult, s tíz esztendeje - épp zalai kezdeményezésre - november 27-e a véradók napja. A véradás - hangsúlyozta a polgármester - nemes emberi gesztus, s örömmel említette, hogy az eleset-


ORBÁN- INTERJÚ a lap 7. oldalán.
24
K MAGAZIN
ÁRA: 25 Ft
MEGJELENIK: MINDEN PÉNTEKEN
évf. 49. sz. 1993. dec. 3.
Véradók
nepe
DISNEYLAND SOMOGYBAN
Nem muszáj Disneylandnek csak Amerikában lennie. Miért ne lehetne Európában is - gondolta egy francia polgár, s Párizsban megépült Európa legnagyobb vidámparkja. Miért ne lehetne Disneyland Bőszénfán is - gondolta Kálmán Attila somogyi vállalkozó, s elkezdte építeni Somogyország legnagyobb vidámparkját a zselici kisközségben.
Hinták, pörgők, Miki egér, kisvasút, szellemvonat szerepelnek a tervben. A telket már megvásárolta a vállalkozó az önkormányzattól, s elképzelése szerint a világkiállításra elkészül a bőszénfai Disneyland. Csodálatosan hangzik: bőszénfai Disneyland.
A zselici emberek azonban nem szoktak viccelni, komolyan gondolják mindezt. Lázasan készülnek a falvak a világkiállításra. Tapasztalatuk van. A Zselicben, nevezetesen Ropolyon már volt egy világkiállítás, 1972-ben a vadászati.
A somogyi rengetegben azonban tudják, hogy az EXPO ennél fon- tosabb. Ezért Bőszénfán sietve befejeztek egy útprogramot, ami a rendszerváltás után kezdődött. Ennek köszönhetően a község minden útja szilárd burkolatú. A hétmilliós költség alaposan megterhelte a 14 milliós költségvetés pénztárcáját. E hónapban indul, s még ebben az évben, a litván forgatókönyv jel-
MAI SZÁMUNK MELLÉKLETEI:
A PROFUS COMPUTERS Számítás- és irodatechnikai szaküzlet katalógusa
? és
tek, betegek megsegítésére egyre több fiatal is vállalkozik, és hogy a véradók mindig készenlétben állnak. Befejezésül gratulált azoknak a többszörös véradóknak, véradó szervezőknek, akiknek dr. Köcs Mária, a Vérellátó Állomás főorvosa adott át kitüntetéseket, tárgyjutalmakat.
Október 15-én zárult le
az a pályázat, amelynek nyertese 51%-ban tulajdonosa lett a DKG Rt. rész-
üHn
Az 1993-as véradók napja alkalmából rendezett kanizsai ünnepség a Zalakomári Altalános Iskola tanulóinak nagyon kedves, verses-zenés-tán- cos műsorával és a rendezők által szervezett állófogadással ért véget a Vasemberházban.
H. I.
( A kitüntetettek névsora lapunk 22. oldalán olvasható.)
zett megvalósulása előtt befejeződik a vízvezeték-építés is. A bőszénfai tervek között szerepel még a falu közepén nemrég elkészült park fásítása. Ebből a munkából a lakosság is kiveszi a részét.
Nyitrai István polgármester a helyi polgárokra mindig számíthat. Szerinte faluhelyen gyakori, hogy az emberek csak a kerítésükig látnak. Bőszénfán azonban rájöttek: a korábban elsorvasztott falvak lehetőségei ma korlátlanok.
Bandor
(EXPO körképünk a lap 8. és 10. oldalán.)
vényeinek. Hét tender kelt el, amelyet aztán három pályázat beadása követett. November 22-én hirdette ki az ÁVÜ igazgatótanác...

Insert failed. Could not insert session data.