Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* DjVu fájlokhoz használható szoftverek - A "Következő" gombra kattintva (ha van) a PDF fájlhoz juthat.

 
7.32 MB
2008-04-21 14:21:42
 

image/vnd.djvu
Nyilvános Nyilvános
462
2833
Rövid leírás | Teljes leírás (937.1 KB)

Kanizsa 1994. 009-012 szám - március

Cím: Kanizsa
Alcím: Dél-Zalai Hetilap
Megjelenés: Hetenként: 1989-től
ISSN: 0865-3879

A következő szöveg az újságból keletkezett automata szövegfelismertető segítségével:






DEL-ZALAI HETILAP
ARA: 25 Ft
MEGJELENIK: MINDEN PÉNTEKEN
VIZBEFULAS
VI. évf. 9. sz. 1994. márc. 4.
UZHALAL

Február 23-án a pötrétei ha¬lastóhoz riasztották a kanizsai tűzoltókat, ahol két horgász alatt beszakadt az elvékonyo¬dott jég. Kovács Antalt a se¬gélykiáltásra helyszínre érkező Földi György mentette meg, ám a másik horgászt már csak hol¬tan emelhették partra a kanizsai lánglovagok a parttól 70-80 méterre lévő lékből.
Ugyanaznap éjjel Kisfakos határába hívták Szent Flórián utódait. Itt egy magántulajdonú szalmakazal égett. Á tüzet va¬lószínűleg gyújtogatás okozta, a keletkezett kár negyvenezer forint.
Legközelebb 27-én kérték a
Elbeszélt órák
kanizsai tűzoltók segítségét. Palinban az öregförhénci hegy északi részén tölgyes csemetés égett, melyet két fecskendővel fékeztek meg lánglovagjaink. Még a kivonulás közben Zala-komárba is hívták őket, ahol egy égerültetvényben garázdál¬kodott a „vörös kakas". Az ol¬táshoz segítségül hívták a za-lakomári önkéntes tűzoltókat, a lenti tűzoltókat, a helyi hon¬védséget is. Kiérkezésükig a kanizsai és lenti tűzoltók vízbe fojtották a nagy riadalmat keltő „piros kakast".
Még szintén 27-én a Zöldért hűtőházának környékére riasz¬tották a tűzoltókat. Beavatko-
Ülésezett a Kulturális és Oktatási Bizottság
Közel öl órán keresztül tárgyalta a Kulturális és Oktatási Bi¬zottság a HSMK vezetői állására benyújtott pályázatokat. Előter¬jesztésbe foglalható döntés azonban nem született - tudhattuk meg Gerencsér Tibortól, a Humán osztály vezetőjétől - ezért a testűlet március 7-i ütésén a polgármester javaslatára tárgyalja majd a vezetői kinevezéssel kapcsolatos napirendi pontot. Ha a pályázók között felállított soriendrói nem is sikerült semmit megtudnunk, annyi már most l)i/,nívósra vehető, hogy a második körben uj>y»na7 a hármas, vagyis F.rns/.t Katalin, Horváth Gábor Illetve Papp 1 c-renc közül választhatnak a képviselők. — de —
zásra szerencsére nem volt szükség, ugyanis a nemrégiben értékesített területet az új tulaj¬donos felügyelet mellett tisztí¬totta, s égette a gazt. A kanizsai tűzoltók ezúton is kérik a város és környéke polgárait, hogy ha birtokukon bármit égetnek, je¬lentsék be az illetékes tűzoltó¬ságon, hogy ezzel elejét vegyék a fölösleges riasztásoknak.
Február 28-án Kiskanizsára hívták lánglovagjainkat. A Baj-csai utcában kigyulladt egy paj¬ta, s az épület romjai közt benn¬égett egy idős asszony, a ház tulajdonosa. A baleset körülmé¬nyeit a rendőrségvizsgálja.
K. R.
TARNOCZKY-FÓRUM
Pénteken este Tarnóczky At¬tila MDF-es országgyűlési képviselő tartott lakossági fó¬rumot a ZALACO éttermében. Akik elmentek, a napi politika időszerű kérdéseiről, a közelgő választásokról és közéletünk megannyi más kérdéseiről hallhatták városunk ország¬gyűlési képviselőjét.
- áté -
HEROIN A HATÁRON
Gyakran jártak az utóbbi idő¬ben a Somogy Megyei Rendőr-fő¬kapitányság nyomozói Barcsra. Hogy útjaikat a horvátországi ko¬nyakvásárlással is összekötötték-e, arról nem kaptunk információkat. Am azt megtudtuk, hogy február 15-én a déli órákban a határátke¬lőhelyen a szolgálatot teljesítő ha¬tárőrök az ellenőrzés során egy
bolgár rendszámú személygépko¬csiban elrejtve 2,1 kg heroint ta¬láltak. Nem piskóta. Intenzíveb¬ben öl, butít, s dönt nyomorba, mint a horvát konyak. Az ügyben - a gépkocsi utasainak őrizetbe¬vétele mellett - a kapitányság folytatja a nyomozást.
Négy nap múlva a 48 éves S. István szolgált arra rá, hogy meg-
látogassák a nyomozók. A délután derekán — jobb elfoglaltsága ...

Insert failed. Could not insert session data.