Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* DjVu fájlokhoz használható szoftverek - A "Következő" gombra kattintva (ha van) a PDF fájlhoz juthat.

 
7.39 MB
2008-04-21 14:34:12
 

image/vnd.djvu
Nyilvános Nyilvános
685
7605
Rövid leírás | Teljes leírás (909.9 KB)

Kanizsa 1994. 018-021 szám - május
Cím: Kanizsa
Alcím: Dél-Zalai Hetilap
Megjelenés: Hetenként: 1989-től
ISSN: 0865-3879

A következő szöveg az újságból keletkezett automata szövegfelismertető segítségével:





DEL-ZALAI HETILAP
MEGJELENIK: MINDEN PÉNTEKEN
évf. 18. sz. 1994. máj. 6.
A szomszéd qgr is
Közele
az aranyhoz
Az NB II Nyugati csoportjában a listavezető Olajbányász gár¬dája mögött szorosan ott vannak a riválisok, az ugyancsak az NB I-be igyekvő Dunaferr és ZTE együttese.
Nos, legutóbb a trónkövetelők egymás elleni rangadója döntet¬lent hozott, míg a piros-kékek ha nehezen is, de begyűjtötték a két bajnoki pontot az újonc ellen. így aztán az olajosok előnye két pontra nőtt az őket követő dunaújvárosiakkal szemben. Ehhez jöhet számításba az is, hogy a bányásznak kitűnő a gólkülönb¬sége, ami sokat számíthat a végelszámolásnál.
A kanizsaiak nem rendeztek majálist május l-jén, pedig sokan arra számítottak a Százhalombatta ellen. A szakadó eső, a csúszós talaj a védekezésre berendezkedett újoncnak kedvezett. No meg az is, hogy az olajosok mindent középen erőltettek, nem tartották be a taktikai utasításokat és rengeteg „ziccert" hagytak ki. Gond volt a helyzetkihasználással, s így csak Hegedűs fejesgóljával 1:0 arányban sikerült nyerni.
A versenyfutásban most előnyhöz jutottak Kepéék, ám erre na¬gyon kell vigyázni, s a cél eléréséért mindent meg kell tenni.
(b. a.) (Sporthíreink a lap 26-29. oldalán.)
VAROSUNKBAN A KÖZPONT |
Dr. Kaszás Gizellát választották a Dél-Dunántúli Regionális Család- ?
segítő Központ elnökévé. Ezzel a választással a központ is Kanizsára i
került, és városunkat felvették az Országos Kamara tagjai sorába. i
±J
Ülésezett
a/, új Kulturális és Oktatási Bizottság

A hétfői újjáválasztás után csütörtökön ülésezett az Oktatá¬si és Kulturális Bizottság. Mint Gerencsér Tibortól, a Humán Osztály vezetőjétől megtudhat¬tuk, a bizottság hat napirendi pontban hozta meg döntését. Az első két téma személyi kérdése¬ket érintett. Nevezetesen a Pe¬tőfi és a kereskedelmi szakkö¬zépiskola igazgatójának kineve¬zését. A Petőfi Sándor Általános Iskola igazgatói állására ketten adtak be pályázatot. A bizottság Barabás Lászlót 2 igen, 5 tar¬tózkodással és 2 nemmel, első helyen támogatta, míg a másik pályázóra, Tulok Józsefre hatan szavaztak nemmel, hárman tar¬tózkodtak, igennel e pályázót senki nem támogatta. A Thury kereskedelmi középiskola veze¬tői állására szintén két pályázat érkezett, Cseke Zoltán a Bat-thyány-gimnáziumból és Göncz Ferencné, a Thury-középiskolá-ból. A bizottság mindkét pályá¬zót alkalmasnak találta, Cseke Zoltánt 8 igennel, Göncz Feren¬cet 3 igennel támogatta. A sze¬mélyi kérdésekben végül majd az Önkormányzat hoz döntést.
A harmadik napirendi pont keretében a MÁV Óvoda támo¬gatásáról tárgyaltak a bizottság tagjai, ám a végső döntést majd a Közgyűlés hozza meg. Kitün¬tetések alapításáról is szó esett az ülésen, de az eredeti, a hu¬mán szférákat külön-külön érin¬tő elképzeléseket nem támogatta a bizottság. A későbbiekben ezért egységes közalkalmazotti kitüntetési formát dolgoznak majd ki az illetékesek. Döntés született viszont arról, hogy az oktatási koncepciót e bizottság dolgozza majd ki, de a határidő még nem ismeretes. Az utolsó napirendi pont keretében arról esett szó, hogy a bizottság mi¬lyen módon hozhat majd dönté¬seket a tanulócsoportok indítása ügyében.
_ dé -


Új bankfiókok
A közeljövőben kél új bank¬fiók kezdi meg működései Nagykanizsán, ráadásul mind¬kettő az Erzsébet téren. A ke¬leti oldalon - a voll vegviáru-bolt helyén - már javában fo¬lyik a fővárosi AGRÁR ÉS IN¬NOVÁCIÓS BANK RT. helyi¬ségeinek kialakítása, sí tér nyugati felén pedig - a Pan¬nónia Cipőipari Szövetkezet főépületében - a tervezés stá¬diumában vau az ugyan...

Insert failed. Could not insert session data.