Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* DjVu fájlokhoz használható szoftverek - A "Következő" gombra kattintva (ha van) a PDF fájlhoz juthat.

 
9.96 MB
2008-04-21 14:45:26
 

image/vnd.djvu
Nyilvános Nyilvános
490
3228
Rövid leírás | Teljes leírás (1.06 MB)

Kanizsa 1994. 022-025 szám - június

Cím: Kanizsa
Alcím: Dél-Zalai Hetilap
Megjelenés: Hetenként: 1989-től
ISSN: 0865-3879

A következő szöveg az újságból keletkezett automata szövegfelismertető segítségével:






ARA: 25 Ft
DEL-ZALAI HETILAP
MEGJELENIK: MINDEN PÉNTEKEN
VI. évf.22. sz. 1994. jún.3.
ett a Csibiti-völgy
happyend már biztos, de talán még¬sem haszontalan (esetleg ünnepron¬tó) dolog a nagy öröm közepette emlékezni a védetté nyilvánítás ke¬vésbé felemelő pillanataira.
L. L. (Folytatás a 2, oldalon.)
maguk vették kezükbe saját sorsuk alakítását. Nehéz, sokszor remény¬telennek tűnő küzdelmük végül si¬keresen zárult. Áldozatvállalásuk jó példa lehet a hétköznapjainkból hiányolt, a természet védelmének elkötelezett cselekvésre. Ugyan a
A labdarúgó NB 11-ben, két fordulóval a befejezés előtt bajnok¬
ságot nyert az Olajbányász csapata. A bajnokcsapat. Balról jobb¬
ra. Felső sor: Csáki, Gyulai, lványi, Kiss, Készei Ferenc edző,
Filipovics, Vidóczi, Kepe, Czigoth. Középen: Horváth Sándor
szakosztály-elnök, Fuisz, Dómján, Koller, Visnovics, Baranyai
István ügyvezető elnök. Guggolnak: Szálai, Svélecz, Farkas,
Tóth, Hegedűs, Kovács. (Soproni Tibor felvétele)
Egy nem megszokott aktusra gyűltek össze az érintett szakható¬ságok és az érdekelt gazdálkodók képviselői múlt hét szerdáján az új-udvari faluházban. Természetvé¬delmi oltalom alá került Kanizsa környékének egyik kedvelt kirándu¬lóhelye, eddig inkább csak a taváról és szépségéről, ezután talán majd a természeti értékeiről is híres Csi¬biti-völgy.
Gyakran találkozni ezen a terü¬leten kirándulókkal, akik itt, az ér¬dekes (és értékes) védett növények között pihenik ki fáradalmaikat. Az ide elvetődők többsége talán nem is volt tisztában azzal, hogy itt, eb-
ben a völgyben található Dél-Zala egyik legjelentősebb lőnyelvű cso¬dabogyó és gímpáfrány-állománya. Mióta kiderült, hogy milyen bota¬nikai érdekességeket rejt a szurdo¬kot is magába foglaló erdő, a kör¬nyékbeliek még büszkébbek lettek szdkebb pátriájukra. Szívesen kalau¬zolják oda az arra elvetődő idege¬neket, külföldieket, egy percig sem felejtve el, hogy ha sokáig meg sze¬retnék őrizni a természetes élővi¬lágnak ezt a darabkáját, akkor azért sokat kell tenniük.
Az újudvariak nem várták arra, hogy mások tegyenek a veszélyez¬tetett értékek védelméért, hanem
tt MAGAZIN

KANIZSA - HÍREK

jwnws






IDEIGLENES VÍZI ATKELO
Négyszázharminckétszer fordultak meg a Murán a magyar parttól u horvát kikötőig azok a motorcsónakok, melyek az ide¬iglenes vízi átkelőhely folyamatos forgalmát voltak hivatottak biz¬tosítani. A Molnári és Kotori közti határszakasz május 29-i meg¬nyitására okot a Horvát Köztársaság kikiáltásának negyedik év¬fordulója szolgáltatott. Az alkalommal élve 4540 hazánkfia élt, s ünnepelt szomszédainkkal közösen a folyó déli partján.
- k. r.
MEGHÍVÓ
1994. június 21-én 18.00 órai kezdettel sajtótájékoztatóval egy¬bekötött lakossági fórumot rendezünk a Vécsey Zsigmond Általános Iskolában, amelyre ezúton tisztelettel meghívom.
Rendezvényünk célja az „Olaj" lakótelepen és környékén beveze¬tett szelektív hulladékgyűjtési rendszer tapasztalatainak megbeszélé¬se, a bevezetés nehézségeinek megoldására javaslatok áttekintése, az érintett területen élők véleményének megismerése, a szükséges módosítások elhatározása.
Erdős Péter
Környezetvédelmi Információs Iroda irodavezető
Kanlza D-Z. Hetilap


Díjkiosztó
Az elmúlt hét szerdáján, a Helyőrségi Klub zsúfolá¬sig telt tükörtermében ke¬rült sor a Családsegítő Központ által életrehívott „Segíts, hogy segíthes¬sünk!" alapítvány díjkiosz¬tó ünnepségére. Dr. Keres-kai Istvá...

Insert failed. Could not insert session data.