Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* Adobe Reader letöltése (PDF fájlokhoz)

 
25.7 MB
2021-02-16 13:47:08
 
 

application/pdf
Nyilvános Nyilvános
474
973
Rövid leírás | Teljes leírás (903.28 KB)

Kanizsa 1994. 001-004. szám január

Cím: Kanizsa
Alcím: Dél-Zalai Hetilap
Megjelenés: Hetenként: 1989-től
ISSN: 0865-3879

A következő szöveg az újságból keletkezett automata szövegfelismertető segítségével:


DEL-ZALAI HETILAP
MEGJELENIK: MINDEN PÉNTEKEN
VI. évf. 1. sz. 1994. jan. 7.
Még nem szállt fel a füst...
A sörgyári részvények 30,1%-a angolszászoké!
Egyes hírforrások december 27-re jelezték, hogy Furák Zoltán, a Kanizsa Sörgyár Rt. elnök-vezérigazgatóját „új vezér" váltja fel.
A hír kapcsán a kanizsai cég új tulajdonosa, a Bankár Kft. részéről Réthy Imre, egyik ügyvezető igazgató december 30-án munkatársunk
telefonérdeklődésére így tájékoztatott:
- A menedzsment továbbra is élvezi a bizalmunkat. Január 3-án Nagykanizsára utazom, ahol a sörgyárban három hónapon át különböző személyi és szervezési kérdések megoldásával foglalkozom...
Január 3-án délelőtt Réthy
1994: A Családok Nemzetközi Éve
Az ENSZ még az elmúlt esztendőben a világ tudtára hozta, hogy 1994 a Családok Nemzetközi Éve lesz. Ebből az alkalomból január l-jén reggel a tévé Napkelte műsorának vendége volt Némethy Zoltán, a Magyar Családok Szövetsége országos elnökségének főtitkára, aki a műsorvezető kérésére az aktuális témával kapcsolatban a következőket nyilatkozta:
- Elöljáróban elmondhatom, hogy a családok száma Földünkön rendkívül alacsony. Sok a csonka család, s nagyon sok a válás. Ezért hazánkban például mintegy háromszázezerrel több lakásra van szükség. Az alacsony családszámot részben magyarázza a munkaidő kényszerű meghosszabbítása, a megélhetést elősegítő második műszak. Sajnálatos módon indokolja a késői családalapítást, hogy ma a fiatalok vannak a legnehezebb anyagi helyzetben. A gazdasági fejlődés velejárója világszerte a gyermekek számának csökkenése. Az egy családra eső gyermekek száma Magyarországon már hosszú ideje 1,6-1,7 között ingadozik. Ha figyelembe vesszük,
hogy a lakosság szintentartásához átlagosan legalább 2,2 gyermekre lenne szükség, akkor a számadat önmagáért beszél. Ide tartozik, hogy az utolsó tíz évben hazánkban a népesség folyamatosan csökken.
Ami a Családok Nemzeti Éve országos programját illeti, pillanatnyilag kettőről számolhatok be: a kormány részéről február 5-én Debrecenben lesz az „év" hivatalos megnyitója, egyesületünk pedig a nyár folyamán egy többnapos nagyszabású nemzetközi találkozót szervez Gödöllőn. Ezeken kívül helyi programok is szerveződnek szinte minden magyar településen, amelyekből 82 helyi szervezetünk is tevékenyen kiveszi majd a részét.
Remélem, hogy a parlament és a kormány figyelmét sikerül ráirányítani arra, hogy a családok nagyon nehéz anyagi helyzetben vannak, elsősorban a többgyermekes és a kezdő fiatal családok.
(tihanyi)
Imre - úton Nagykanizsa felé - személygépkocsijából Wes-. tel-telefonon újabb friss hírrel szolgált:
- 1993 utolsó napjaiban a cég részvényeinek 30,1 százalékát egy angolszász pénzügyi befektető vásárolta meg, s (gy remény van a „tőkeinjekcióra" és az ötéves adómentességre is.
Az ipari miniszter Kanizsán
Lapzártánkkor került sor dr. Latorcai János ipari miniszter és dr. Kocsis István, az ÁV Rt. vezérigazgatójának kanizsai látogatására. A két vezető munkája során a KÖGÁZ Rt.-nél és a DKG Rt.-nél privatizációval kapcsolatos tárgyalásokat folytatott.
(A részletekre kővetkező számunkban visszatérünk.)
Kétszázmillió ételre
Mintegy 200 millió forintot költöttünk • élelmiszerekre a karácsonyt megelőzd két hétben. Ezt a tetemes összeget az ÁFÉMSZ, a Csemege Július Meinl, a FÜSZÉRT raktáráruháza és a ZÉTA Rt. boltjainak pénztáraiban fizettük kl. Arról sajnos nincsenek és nem Is nagyon lehetnek megbízható adataink, hogy ez a 194 millió milyen arányban oszlik meg a magyar illetve a horvát vásárlók között Egy dolog azonban önmagáért be-szél, a Dél-Zal...

Insert failed. Could not insert session data.