Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* Adobe Reader letöltése (PDF fájlokhoz)

 
23.23 MB
2021-02-16 13:52:26
 
 

application/pdf
Nyilvános Nyilvános
494
1497
Rövid leírás | Teljes leírás (837.32 KB)

Kanizsa 1994. 018-021. szám május

Cím: Kanizsa
Alcím: Dél-Zalai Hetilap
Megjelenés: Hetenként: 1989-től
ISSN: 0865-3879

A következő szöveg az újságból keletkezett automata szövegfelismertető segítségével:


Egészségének Őrangyala!
HORBY
HORBY
HA ÖN:
- NYUGDÍJAS és szeretné, ha unokáival többet játszhatna, de gyötri a magas vérnyomás, cukra, a visszeres fájós lába...
- KÖZÉPKORÚ, de a mai rohanó világban érzi, hogy testi és lelki teljesítménye rohamosan csökken...
- FIATAL és egészséges és ezt az egészségi állapotát hosszú távon meg is akarja őrizni...
Jöjjön el és ismerje meg egészségvédő programunkat. Már sok embertársunkon segített HORBY és
Önön is szívesen segít.
Szeretettel várjuk: 1994. május 16-án 18 órára.
Nagykanizsa, Erkel F. Művelődési Ház,
Ady Endre u. 8.
HÖRBY HÖRBY

Ülésezett az új Kulturális és Oktatási Bizottság
s
Uj bankfiókok
A közeljövőben két új bank-liók kezdi mi1;; működésrt Nagykanizsán, ráadásul mindkettő az Ki-zsébet téren. A keleti oldalon - a volt veg}iámból! helyén - már javában folyik a fővárosi AGKÁK ÉS INNOVÁCIÓS BANK RT. helyiségeinek kialakítása, a tér nyugati leién pedig - a Pannónia Cipőipari Szövetkezet főépületében - a tervezés stádiumában van az ugyancsak budapesti székhelyű MAGYAR KÜLKKR1ÍSK KDEI-VII BANK helyi fiókja. Értesüléseink szerint az előbbi bankfiók még a nyár folyamán, az utóbbi pedig a .jövő év elején áll majd a lakosság és a vállalkozók rendelkezésére. (A két áj kanizsai bankfiókkal kapcsolatos bővebb tájékoztatásra rövidesen visszatérünk.)
(tihanyi)
MEGJELENIK: MINDEN PÉNTEKEN
A szomszec
Közelel
fgített...
az aranyhoz
A hétfői újjáválasztás után csütörtökön ülésezett az Oktatási és Kulturális Bizottság. Mint Gerencsér Tibortól, a Humán Osztály vezetőjétől megtudhattuk, a bizottság hat napirendi pontban hozta meg döntését. Az első két téma személyi kérdéseket érintett. Nevezetesen a Petőfi és a kereskedelmi szakközépiskola igazgatójának kinevezését. A Petőfi Sándor Általános Iskola igazgatói állására ketten adtak be pályázatot. A bizottság Barabás Lászlót 2 igen, 5 tartózkodással és 2 nemmel, első helyen támogatta, míg a másik pályázóra, Tulok Józsefre hatan szavaztak nemmel, hárman tartózkodtak, igennel e pályázót senki nem támogatta. A Thury kereskedelmi középiskola vezetői állására szintén két pályázat érkezett, Cseke Zoltán a Bat-thyány-gimnáziumból és Göncz Ferencné, a Thury-középiskolá-ból. A bizottság mindkét pályázót alkalmasnak találta, Cseke Zoltánt 8 igennel, Göncz Ferencet 3 igennel támogatta. A személyi kérdésekben végül majd az Önkormányzat hoz döntést.
A harmadik napirendi pont keretében a MÁV Óvoda támogatásáról tárgyaltak a bizottság tagjai, ám a végső döntést majd a Közgyűlés hozza meg. Kitüntetések alapításáról is szó esett az ülésen, de az eredeti, a humán szférákat külön-külön érintő elképzeléseket nem támogatta a bizottság. A későbbiekben ezért egységes közalkalmazotti kitüntetési formát dolgoznak majd ki az illetékesek. Döntés született viszont arról, hogy az oktatási koncepciót e bizottság dolgozza majd ki, de a határidő még nem ismeretes. Az utolsó napirendi pont keretében arról esett szó, hogy a bizottság milyen módon hozhat majd döntéseket a tanulócsoportok indítása ügyében.
- dé -
VAROSUNKBAN A KOZPONT |
Dr. Kaszás Gizellát választották a Dél-Dunántúli Regionális Család- \
segítő Központ elnökévé. Ezzel a választással a központ is Kanizsára :j került, és városunkat felvették az Országos Kamara tagjai sorába.
-át \
KANIZSA D Z Hetilap
Az NB II Nyugati csoportjában a listavezető Olajbányász gárdája mögött szorosan ott vannak a riválisok, az ugyancsak az NB I-be igyekvő Dunaferr és ZTE együttese.
Nos, legutóbb a trónkövetelők egymás elleni rangadója dönte...

Insert failed. Could not insert session data.