Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* Adobe Reader letöltése (PDF fájlokhoz)

 
28.44 MB
2021-02-16 13:53:18
 
 

application/pdf
Nyilvános Nyilvános
697
1911
Rövid leírás | Teljes leírás (996.34 KB)

Kanizsa 1994. 022-025. szám június

Cím: Kanizsa
Alcím: Dél-Zalai Hetilap
Megjelenés: Hetenként: 1989-től
ISSN: 0865-3879

A következő szöveg az újságból keletkezett automata szövegfelismertető segítségével:


NEMZETKÖZI ZALAEGERSZEGI
msmwso
>FRQLGR^QKgQK!| • KUyTt^tÍAÍMTVs^yJulvi^IS • • tüzijátekísxvasarszep''eÍvaiksztás •••
& MAGAZIN
iVAROSI
DÉL-
ARA: 25 Ft
. évf. 22. sz. 1994. jún. 3.
maguk vették kezükbe saját sorsuk alakítását. Nehéz, sokszor reménytelennek tűnő küzdelmük végül sikeresen zárult. Áldozatvállalásuk jó példa lehet a hétköznapjainkból hiányolt, a természet védelmének elkötelezett cselekvésre. Ugyan a
happyend már biztos, de talán mégsem haszontalan (esetleg ünneprontó) dolog a nagy öröm közepette emlékezni a védetté nyilvánítás kevésbé felemelő pillanataira.
L. L.
(Folytatás a 2. oldalon.)
A labdarúgó NB II-ben, két fordulóval a befejezés előtt bajnokságot nyert az Olajbányász csapata. A bajnokcsapat. Balról jobbra. Felső sor: Csáki, Gyulai, Iványi, Kiss, Készei Ferenc edző, Filipovics, Vidóczi, Kepe, Czigoth. Középen: Horváth Sándor szakosztály-elnök, Fuisz, Dómján, Koller, Visnovics, Baranyai István ügyvezető elnök. Guggolnak: Szalai, Svélecz, Farkas, Tóth, Hegedűs, Kovács. (Soproni Tibor felvétele)
Egy nem megszokott aktusra gyűltek össze az érintett szakhatóságok és az érdekelt gazdálkodók képviselői múlt hét szerdáján az új-udvari faluházban. Természetvédelmi oltalom alá került Kanizsa környékének egyik kedvelt kirándulóhelye, eddig inkább csak a taváról és szépségéről, ezután talán majd a természeti értékeiről is híres Csi-biti-völgy.
Gyakran találkozni ezen a területen kirándulókkal, akik itt, az érdekes (és értékes) védett növények között pihenik ki fáradalmaikat. Az ide elvetődök többsége talán nem is volt tisztában azzal, hogy itt, eb-
ben a völgyben található Dél-Zala egyik legjelentősebb lónyelvű csodabogyó és gímpáfrány-állománya. Mióta kiderült, hogy milyen botanikai érdekességeket rejt a szurdokot is magába foglaló erdő, a környékbeliek még büszkébbek lettek szűkebb pátriájukra. Szívesen kalauzolják oda az arra elvetődő idegeneket, külföldieket, egy percig sem felejtve el, hogy ha sokáig meg szeretnék őrizni a természetes élővilágnak ezt a darabkáját, akkor azért sokat kell tenniük.
Az újudvariak nem várták arra, hogy mások tegyenek a veszélyeztetett értékek védelméért, hanein
tt a Csibiti-völgy
2 KANIZSA - HÍREK 1994. június 3,
Díjkiosztó
Az elmúlt hét szerdáján, a Helyőrségi Klub zsúfolásig telt tükörtermében került sor a Családsegítő Központ által életrehívott „Segíts, hogy segíthessünk!" alapítvány díjkiosztó ünnepségére. Dr. Keres-kai István és dr. Kaszás Gizella az átadást megelőző köszöntőbeszédeikben elmondták, e juttatás célja nem más, minthogy támogassák azokat a gyerekeket, akik szorgalmuk révén a művészet, sport vagy tanulás terén kiemelkedően tehetségesek, ám szüleik nem tudják anyagilag maradéktalanul támogatni őket. Az iskolák által javasolt diákok közül huszonegyen részesültek 3-5 ezer forintos elismerésben. Rajtuk kívül a Vécsey Általános Iskola huszonöt vándortáborozója (12.500 Ft), illetve a Hevesi DSE sportakrobatái (16.000 Ft) nyerték el az alapítvány támogatását. (Mindazok, akik nem tudtak megjelenni az átadási ünnepségen, átvehetik díjukat a Családsegítő Központ Erzsébet téri irodájában.)
- k.r. -
Utcanévtáblák
E hónap elején lát majd napvilágot az a pályázati kiírás, mellyel a Polgármesteri Hivatal megfelelő kivitelezőt keres az elavult utcanévtáblák leszereléséhez, így az előzetes elképzelések szerint két hónap múlva már nem találkozhatunk a hajdani eligazodást segítőkkel.
- k.r. -
Gesztus
Figyelmet érdemlő, nemes gesztussal köszöntötte a tornyiszentmiklósi általános iskola három pedagógusa Bacsa Istvánná ...

Insert failed. Could not insert session data.