Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* Adobe Reader letöltése (PDF fájlokhoz)

 
24.33 MB
2021-02-16 13:54:58
 
 

application/pdf
Nyilvános Nyilvános
457
1273
Rövid leírás | Teljes leírás (882.58 KB)

Kanizsa 1994. 031-034. szám augusztus

Cím: Kanizsa
Alcím: Dél-Zalai Hetilap
Megjelenés: Hetenként: 1989-től
ISSN: 0865-3879

A következő szöveg az újságból keletkezett automata szövegfelismertető segítségével:


DEL-ZALAI HETILAP
ARA: 25 Ft
KANHSA
miis
MEGJELENIK: MINDEN PÉNTEKEN
AZ ANYATEJ
VTT X r UPTI?
VILAIrniilii
Bár egész évben kívánatos lenne, hogy az anyák anyatejjel táplálják újszülöttjüket, most a propaganda aktualitását az augusztus l-jétől 7-ig tartó Anyatej Világhete adta. Az UNI-CEP Magyar Nemzeti Bizottsága ebből az alkalomból közleményben hívta fel a figyelmet arra, hogy Magyarországnak jobban be keltene tartania az „anyatej-helyettesítők" reklámját és marketingjét korlátozó nemzetközi kódex rendelkezéseit.
56 395
Július 25. és augusztus 1. között héttel szaporodott a nagykanizsai állampolgárok száma. Az elmúlt egy hétben huszonkét gyermek született és tizenöten tértek örök nyugalomra. A házasodási kedv a múlt héthez viszonyítva kissé visszaesett, hiszen mindössze hat pár esküdött örök hűséget egymásnak a házasságkötő teremben.
-d.é.-
I. évf. 31. sz. 1994. aug. 5.
NB I-ben

A hét végén megkezdődik a menetelés a legnépszerűbb sportágban, a labdarúgásban. A városban és városkörnyéken óriási az érdeklődés, hiszen a kanizsai kedvencek a legjobbak mezőnyében szerepelnek. Negyvennégy évi szünet után tehát újra lesznek első osztályú mérkőzések Nagykanizsán. A foci varázsa lázba hozta a sportbarátokat, akik vasárnap délután részesei lehetnek az őszi idénynyitónak. Ekkor az újonc Olajbányász a Debreceni VSC csapatát látja vendégül.
A kanizsai olajosok eddig kétszer találkoztak a debreceniekkel. Mérlegük rendkívül kedvező, hiszen az 1949/50-es bajnokságban 3 pontot szereztek,a vasutasoktól, miközben a piros-kékek hazai környezetben 2-l-re verték a „Lokit".
Nyilvánvaló, hogy Készei Ferenc kiegyezne azzal, ha a fiúk hagyománytisztelőnek bizonyulnának.
- Az elmúlt bajnoki év sikercsapata a DVSC volt. A vasutasok különösen az őszi idényben remekel-
tek és mint újonc, sokáig a dobogós helyeken tanyázott. A csapat végül a hetedik helyen végzett, amelyben a válogatott Sándor és Dombi külön is felhívta magára a figyelmet. Szóval nehéz dolgunk lesz, de remélem, hogy nemcsak lelkesedésben, hanem játékban és eredményességben is felülmúljuk a DVSC-t - mondta a vezetőedző.
- balogh -
(Sporttudósítások a lap 25-26-27. oldalán.)
A celsiusokkal...
TÖBB A MENTŐSÖK MUNKÁJA
Nemrégiben még arról adhattunk hírt, hogy viszonylag jól tűrjük a meleget. Mostanra azonban mintegy húsz százalékkal nőtt a mentősök munkája. A fő ok a meleg, de többnyire a vérnyomás változásai és
a keringési rendszer megbetegedései együttesen eredményezik azt, hogy egyre gyakrabban halljuk a mentő szirénáját. Leginkább az idősebb korosztályt viseli meg a szokatlan hőség. A túlságosan nagy meleg miatt
sajnálatosan emelkedett az öngyilkosságok száma is.
A sok rossz mellett talán jó hír, hogy számottevő ételmérgezéssel eddig még nem találkoztak a mentősök.
-d.é.-
Ég a napmelegtől, no meg—
o
Bőven akadt dolga az elmúlt egy hét folyamán tűzoltóinknak, hiszen csak Zalaszabar határába hat alkalommal kellett kiszállniuk.
Huszonhetedikén tölgyes- és ültetvénytűzhöz riasztották őket. A területet a vísszagyulladástól az oltást kővetően a helyi Illetve az orosztonyi önkéntesek védték., A huszonnyolcadika! tűz megfékezéséhez a helyi önkéntesek mellett a honvédség erűit is igénybe kellett venni. A szakemberek szerint a szándékosság sem kizárható. A beleznai (Jola-hegy alatti területen három hektáron avar és száraznövény égett. A múlt hét elején Várföldén egy traktor teljes felszerelésével és egy huszonkét méter hosszú és hat méter széles pajta égett. Az oltást a kanizsai és a letenye...

Insert failed. Could not insert session data.