Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* Adobe Reader letöltése (PDF fájlokhoz)

 
21.1 MB
2008-07-11 10:15:44
 
 

application/pdf
Nyilvános Nyilvános
921
4512
Rövid leírás | Teljes leírás (976.29 KB)

Kanizsa 1995. 001-004. szám - január

Cím: Kanizsa
Alcím: Dél-Zalai Hetilap
Megjelenés: Hetenként: 1989-től
ISSN: 0865-3879


A következő szöveg az újságból keletkezett automata szövegfelismertető segítségével:

Rendőr és lelkész előadása

Folytatódik január 12-
én, csütörtökön a tiniasz
címet viselő mentálhigiénés
továbbképzési sorozat a
Családsegítő Központ szer-
vezésében a Helyőrségi
Klubban. Elsőként Hor-
váth István százados tart
majd előadást a fiatalkori
bűnözés jellemző tenden-
ciáiról városunkban, ezt
követően pedig Deme Dá-
vid evangélikus leikész be-
szél arról, miként látja a
családot, házasságot, pár-
kapcsolatokat lelkészi
szemmel.
K. R.

A fülke marad, de nem ott
A karácsonyi ünnepi vásár idejére ideiglenesen telefonfülkét állított fel a MATÁV Rt. az Erzsébet tér sarkán. Mint megtudtuk, a fülke még ezen a héten végleges helyén, a Dél-Zalai Áruház előtt kerül majd felállításra.
D. É.
Szépszámú érdeklődő és újdonsült Opel-tulajdonos várakozott izgalomban a körforgalomnál fekvő Opel Püspök autószalonban, hogy tanúi legyenek annak, ki lesz Fortuna kegyeltje, azaz ki nyeri az egyhetes, kétszemélyes Kanáriszigetekre szóló utazást. A sorsoláson azok vehettek részt, akik november 16. és december 30. között vásároltak
A Csónakázó-tó bejáratához riasztották műszaki mentéshez december 22-én a kanizsai tűzoltókat. Egy baleset során - személyi sérülés nem történt - üzemképtelenné vált ZSUK típusú gépkocsit kellett lánglovagjainknak eltávolítaniuk a síkos útról, hogy ezzel elhárítsák a forgalom további veszélyeztetését.
Opel típusú személyautót a helyszínen.
Püspök József, a szalon tulajdonosa köszöntötte a megjelent vendégeket, az utazást lebonyolító IBUSZ képviselőjét, valamint a sajtó munkatársait. Ezek után az üzlet két alkalmazottja egyenként felolvasta az ötvenöt résztvevő nevét, majd a cédulákat elhelyezték a sorsolásra előkészített doboz-
December 28-án délután a Kemping úti gázcseretelepre hívták tűzoltóinkat, ahol egy hősugárzótól fogott tüzet a telep öltözőhelyisége. A gyors beavatkozásnak köszönhetően sikerült megakadályozni a gázpalackok felrobbanását.
K. R.

mmmm
ban. Püspök József lapunk munkatársát kérte fel, hogy húzza ki a szerencsés nyertes nevét. A bekötözött szemű istennő ezúttal a letenyei Zalafurnér Ipari Kft.-nek kedvezett. Mivel azonban képviselőjük nem volt jelen a sorsoláson, így a szalon postán értesíti a céget nyereményéről.
K. R.

A NAGY DURRANÁSOK

Szilvesztert megelőzően, majd az új évbe való átlépés napján újra pe-tárdázástól volt hangos a város. A pirotechnikai eszközök használatát tiltó jogszabályok ellenére kisebb-nagyobb robbanások riasztották fel a lakosságot. A nagykanizsai Rendőrkapitányságtól kapott információ szerint a rendőrség részéről intézkedés nem történt petárdával való szabálysértés miatt.
L. I.

Az önkormányzati tulajdonban lévő, nem lakás céljára szolgáló ingatlanok elidegenítése egyelőre nem lépett gyakorlati szakaszba. A hónap folyamán várhatóan új tervezet kerül kidolgozásra az IKI részéről, amely az elidegenítésre kijelölt ingatlanokat - garázsokat, üzlethelyiségeket, műhelyeket.- érinti az önkormányzat által elfogadott rendelet értelmében.
L. I.
56 432
Városunkban december 26. és január 2. között tizenegy újszülött látta meg a napvilágot és tizennégy polgár tért örök nyugalomra.
Kanizsa állandó lakosainak száma így 56 432-re esőkként. Örök hűséget az elmúlt év utolsó hetében három fiatal pár esküdött egymásnak az anyakönyvvezető színe cló\'tt.
-kr-

2



KANIZSA - Ö«Á*>uHáHtn«t
1995.
január 6.
...

Insert failed. Could not insert session data.