Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* Adobe Reader letöltése (PDF fájlokhoz)

 
29.4 MB
2008-11-12 15:25:18
 
 

application/pdf
Nyilvános Nyilvános
813
2028
Rövid leírás | Teljes leírás (1.31 MB)

Kanizsa 1997. 031-035. szám - augusztus

Cím: Kanizsa
Alcím: Dél-Zalai Hetilap
Megjelenés: Hetenként: 1989-től
ISSN: 0865-3879


A következő szöveg az újságból keletkezett automata szövegfelismertető segítségével:

Polgármester-jelölt:
DR. KUSTAN LÁSZLÓ
Az Erdőgazdák Zala Megyei Szövetsége és a Magyarországi Gazdakörök Országos Szövetsége által alakított Polgári Szövetség - melyet több más szervezet is támogat - Dr. Kustán Lászlót kívánja indítani a szeptember hatodikára kiírt idSközi polgármesteri választáson - jelentette be lapunknak Bognár László elnök.
KIE IS MOST A FASORI DULO?
Po igár mester-je l ölt :
SZANYINE KOVÁCS MÁRIA
Önállóan, független jelöltként kíván a kanizsai időközi polgármesteri választáson elindulni Szányiné Kovács Mária. Mint sajtótájékoztatóján elmondta, Pünkösd óta fontolgatja ezt a lépését, végül barátai és magukat megnevezni nem kívánó, ám Kanizsán ismert vállalkozók bíztatására tudta meghozni döntését. Elsődleges szándékának választási győzelme esetén a város gazdasági ügyeinek rendbetételét tartja, s mint kifejtette, elhatározásában nagymértékben befolyásolta az embereken való segítés szándéka is. Esélyeit nem tartja rossznak, mint megemlítette, Kanizsának még női polgármestere nem volt, szerinte az utóbbi időkben a nők kiszorultak a politikából. Nem tervez tisztességtelen, a másik jelölt lejáratásával foglalkozó kampányt. Ami biztos: hogy olcsó, barátai segítségével végrehajtott kampánnyal kívánja megnyerni a polgármesteri címet. Arra a kérdésre, hogy érez-e elég erőt magában e tisztség betöltésére, határozottan igennel tudott felelni.
SPORTMAGAZIN
9-23. old.
Katasztrofális...
Dorogi SE-Nagykanizsui Olajbányász FC 4-1 (2-0)
Dorog, 4000 néző. Játékvezető: Dubraviczky
Góllövők: Marczinkó a 12. (1-0), Takács a 39. (2-0), Bajkói az 54. (3-0), Brand-buber a 74. (4-0), Pálfi a 88. percben (4-1).
A tengeri kígyóvá duzzadt Fasori dűlő-ügy egyik fejezete lezárult.
„A volt nagykanizsai Földkiadó Bizottság 29/1995., valamint 132/1996. számú határozatait
megsemmisíteni.
Az érdekeltek a kézhezvételtől számított harminc napon belül benyújtott keresettel a zalaegerszegi Városi Bíróságtól kérhetik határozatom felülvizsgálatát."
A pénzügyi bizottság hosszan vizsgálta a földvásárlás körülményeit, a kockázatvállalás mértékét. E tekintetben nem volt az önkormányzatra nézve hátrányos a vétel. Mivel a Földhivatal nem jegyezte be a résztulajdonosokat, nem volt 0143/1-es tábla, a pénzügyi bizottság javaslatára leállították a
kifizetéseket. Ugyanis az adásvételi szerződések nyomán a polgármesteri hivatal a vételár első felét már kifizette az eladóknak.
Bagonyai József: Úgy érzem, nem elégedhetünk még meg. Szerintem ez a jéghegy csúcsa, ami az utóbbi időben az Alkotmány Tsz-ben történt. Ez a bűnszövetségben elkövetett csalás, amelyet mintegy tíz fő követett el, arra késztet engem - ha az önkormányzat nem lép - nekem lépnem kell. Ezt a csalást mindenképpen ki kell vizsgálni. A többi ügy folyamatban van, jó kezekben, ugyanis még legalább háromszázmillió forint sorsáról kell, hogy elszámoljon a téesz-elnök, Miilei József, aki nyugdíjba készül. Remélem, nem a süllyedő hajóról akar menekülni, hanem tisztességesen lezár-
ják az ügyeket. Azért sem lehet számunkra megnyugtató a határozat, hiszen azok a kisemberek lettek megcsalatva, akik szemfényvesztésként kapták a kis egy-két aranykoronájukat, azért, hogy a „tizek" a maguk nagy dolgait leplezzék vele. A nép örüljön, ne figyeljen oda az ő millióikra. Bizonyára most a határozat kellemetlenül érinti a kisembereket, akik attól félnek, hogy a volt polgármester által nekik írt levél szerint az önkormányzat a pénzt visszaköveteli tőlük. Mindenkinek azt mondom, ne fizessen vissza semmit. Fizessenek azok, akik bűnszövetségben átverték őket még az önkormányzatot is becsapva...

Insert failed. Could not insert session data.