Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* Adobe Reader letöltése (PDF fájlokhoz)

 
21.68 MB
2008-11-12 15:29:07
 
 

application/pdf
Nyilvános Nyilvános
830
1782
Rövid leírás | Teljes leírás (1.16 MB)

Kanizsa 1997. 036-039. szám - szeptember

Cím: Kanizsa
Alcím: Dél-Zalai Hetilap
Megjelenés: Hetenként: 1989-től
ISSN: 0865-3879


A következő szöveg az újságból keletkezett automata szövegfelismertető segítségével:


hat ár\\ a o,üyri7vci#TlTrr> titt /St timt
IDŐKÖZI POLGÁRMESTER-VÁLASZTÁS
r-s
1997. szeptember 6. (szombat) 6.00 órától 20.00 óráig
ÁRA: 35 Ft
KANIZSA
DÉL-ZALAI HETILAP
Nagykanizsa, Terv u. 3.
TBleten/lajt:
(93)312-305
ALAPÍTVA: 198S.
IX. évfolyam 36. szám 1997. szeptember 4,
OSZI-TELI PROGRAMOK A HSMK-BAN
A Hevesi Sándor Művelődési Központ igazgatója, Papp Ferenc az elmúlt héten tájékoztatta az írott és elektronikus sajtó munkatársait a Házban majdan zajló programokról. Bevezetőjében elmondta, hógy a korábbi évekhez hasonlóan, színes, változatos kulturált* kínálattal minél szélesebb rétegekhez kívánnak szólni Nagykanizsán és a városkörnyéken egyaránt. A HSMK látogatóinak mintegy nyolc-tíz százaléka a környező településekről érkezik a városba kulturális eseményre.
A színházbérletek ára emelkedik ugyan, de csupán a várható infláció ötven százalékával és továbbra is lehetőség lesz kedvezményes bérletvásárlásra, részletfizetésre. A kaposvári és zalaegerszegi színház produkcióin kívül veszprémi, komáromi előadásokat is láthat a kanizsai nagyérdemű. Papp Ferenc tervei szerint lehetőséget kívánnak adni a határainkon túli magyar színhá-
zak bemutatkozásának is. A kínálatot színesíti az is, hogy fellép a HSMK deszkáin a világhírű Marka Iván vezette balettegyíit-les A Nap szerettei illetve a Bolero Markó-koreográfiára készült táncprodukcióival.
A gyermekszínház tavalyi ezerötszáz látogatóját is újra várják a Hevesi által szervezett előadásokra, köztük az Ozra és találkozhatnak a kicsik Hófehérkével, aki természetesen a hét törpével érkezik Kanizsára.
A zenekedvelők a három legnevesebb magyar orgonista Bach-előadásaira készülhetnek. Ezekkel a programokkal a Hevesi és a város nagyközönsége is „kihasználja" a Felsőtemplom felújított orgonáját, amelynek felújítási költségeihez mind a városi összefogásra, mind az önkormányzat támogatására szükség volt.
A szabadegyetemek idén is zajlanak, újdonság lesz a \'48-\'49-es forradalom és szabad-
ságharc jubileumára szervezett e tárgyú szabadegyetemi hét előadás.
A tanfolyamok és szakkörök sokaságával szeretne a HSMK lehetőséget adni az érdeklődőknek, akik vagy munkájukhoz, otthoni elfoglaltságaikhoz vagy hobbijukhoz kívánnak több ismerethez jutni. Papp Ferenc felhívta a figyelmet arra, hogy a művészeti szabadiskolába immár a felnőtt korosztályt is várják. A Kanizsai Napokon a HSMK standjánál jelentkezők tíz százalékos kedvezményben részesülnek, ennyivel kevesebbért fizethetik be a tanfolyami és szakköri költségeket.
A szórakozni vágyók találkozhatnak a Selmeczi-Markos Szale-littel, a Vart Pour Vart Társulattal, a koncertekre vágyók pedig Koncz Zsuzsával, Zámbó Jimmyvel, a Tátrai Band-del és a Happv Gang-gá.
A kiállítások egymást követik, köztük Sass Sylvia alkotásai is.
Decemberben ismét lesz Alapítványok Hete. amely a város civil szervezeteinek egyetlen jlyen fajsúlyú bemutatkozási, kapcsolatteremtési lehetősége.
A Kiskastélyban, a Képzőművészetek Házában szeptemberben már a második kiállítás nyílik, Sass Brunner Erzsébet és Brun-ner Erzsébet képeinek egy része is a helyére kerül. Emellett más műfajú irodalmi és zenei előadások színhelye is lesz a Kiskastély.
Idén is lesz jazzfesztivál, immár Alpok-Adria MKB Jazzfesztivál néven.
A HSMK Bagolán népfőiskolát indít és a tervekben szerepel ősztől kezdődően a Ház. falai között havonta megrendezésre kerülő drog- és alkoholmentes dis-co is.
És figyelem! A mackók után jönnek a vízilovak! Mármint a vízilókiállításra - és nem nézőként.
I,. I.
I
KANI...

Insert failed. Could not insert session data.