Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* Adobe Reader letöltése (PDF fájlokhoz)

 
22.46 MB
2008-12-30 09:15:36
 
 

application/pdf
Nyilvános Nyilvános
675
2054
Rövid leírás | Teljes leírás (1.09 MB)

Kanizsa 1998. 022-025. szám - június

Cím: Kanizsa
Alcím: Dél-Zalai Hetilap
Megjelenés: Hetenként: 1989-től
ISSN: 0865-3879


A következő szöveg az újságból keletkezett automata szövegfelismertető segítségével:

Parlamfntere(in)k
A per: folyt. köv.
A Suhai-per néven közismertté vált ügy a Nagykanizsai Városi Bíróságon tovább folytatódik. Szeptemberre napolta el a bíró a pert, melyben a volt polgármester ellen a vád sikkasztás és hivatali visszaélés alapos gyanúja. Miután az első tárgyaláson Suhai Sándor elmondta a saját álláspontját - hangsúlyozva, hogy jót akart tenni a bajcsai Törökvári utcában építkezőkkel - a polgármesteri hivatal egyes alkalmazottai és egy banktisztviselő meghallgatására, valamint az ügy kirobbantójára került a sor, hogy a szembesítés során fény derüljön arra, amire esetleg korábban nem derült fény. Suhai Sándor szerint nem polgármesterként, hanem magánemberként akart segíteni a hozzá forduló I. A-n. Mint a bíróság előtt elmondta, időről időre ismertette az ügy állását a gazdasági bizottság előtt, több alkalommal összejövetelre került sor az építtetőkkel is, így nem lehet azt mondani, hogy senki semmiről nem tudott. Akkor is segíteni akart, amikor a kivitelező GÁ-BE Kft. egyik tulajdonosa hozzá fordult - nem egyszer -, hogy ők bizony nagyon szívesen kiviteleznének, csak lenne végre mit. Nem akart rosszat a volt polgármester, hiszen az egyik tulajdonos valamikor együtt dolgozott a volt apóssal is. A segítés szándékát ne firtassuk, megtörtént. Lehet, hogy nem egészen úgy, ahogy bárki - akár még Suhai Sándor is - gondolta volna. Tény azonban az, hogy a segítségre szoruló kivitelező megkapta a munkát, el is végezte. Hogy hogyan, a szakértők dolga, van, aki jogi útra terelte a dolgot, meg is ítéltek neki pár százezer forintot, hogy megfizették-e? Nem hivatalos információink szerint nem. Az ügy kirobbantója többször megidéztetett a bíróság elé, pszichésen nehezen viseli el - látható volt a per során -, hogy még mindig azt éreztetik vele: miatta történt, ami történt. A kivitelező kft. képviselőjének első alkalommal sürgősen el kellett utaznia, nem tudott megjelenni az , első tárgyaláson. A második alkalommal sem tette tiszteletét egyik tulajdonos sem, huszonötezerre büntette ezért őket a bíróság - per kopf. A vádlott anyósa - aki egy ideig a közkereseti társaság tagja is volt - vajon tudta-e mit cselekedett, amikor aláirt ezt-azt? Tanúként első alkalommal - mint elhangzott - betegség miatt nem jelent meg a bíróság előtt, másodszor pedig nem kívánt tanúskodni - élt azzal a jogával, hogy esetleg nem vall úgy, hogy az a vádlott családtagja kárára váljon. Nem jelent meg a bíróságon a bizottsági elnök sem, akire döntéselőkészítési szakaszban hivatkoztak. Nem kerülhették el a tanúskodást mai döntéshozó és hivatalvezető sem, akik
(Folytatás a 2. oldalon.)
Immár véglegessé és hivatalossá is vált, az elmúlt héten még csak előzetes eredményként közölt hirdetmény, hogy a Zala megyei 2. választókerületben az országgyűlési képviselőválasztások nyomán e terület egyéni országgyűlési képviselője Zakó László, a Független Kisgazdapárt által indított jelölt lett.
Lehet azt mondani, hogy valaki önös érdektől vezérelve sorozatosan megpróbálja lejáratni ellenlábasát lehet azt mondani, hogy a nyilvánosság eszközeit kihasználva valaki tudatni kívánja ország-gal-világgal, hogy a másik fél „lop, csal, hazudik mocsok módon" (idézet egy klasszikussá vált mondásból), az újságíró meg korrupt, rágalmazó etc, etc.
De: mit kezdjen az újságíró egy tényszerű információval, ha annak a birtokába jut? Közli az olvasóval, hiszen amit egy hivatalos szerv, körültekintő vizsgálata után kimondott, az tény. Esetleg abban bízhat még a nyilvánossá tétel után, hogy olvasói arra gondolnak, amire ő maga is: hogyan lehet lezárttá tenni egy nyilvánvaló törvénysértést?
A tények: A kanizsai közgyűlés legutóbbi ülésén egyik képviselőnk többekn...

Insert failed. Could not insert session data.