Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* Adobe Reader letöltése (PDF fájlokhoz)

 
16.58 MB
2009-02-09 11:07:48
 
 

application/pdf
Nyilvános Nyilvános
735
1758
Rövid leírás | Teljes leírás (586.15 KB)

Kanizsa 1999. 018-021. szám - május

Cím: Kanizsa
Alcím: Dél-Zalai Hetilap
Megjelenés: Hetenként: 1989-től
ISSN: 0865-3879


A következő szöveg az újságból keletkezett automata szövegfelismertető segítségével:

XI. évfolyam 18. szám • 1999. május 7.
iiinÉí
Nagykanizsa
RÉGIÓK KAPUJA
Megjelenik 20.000 példányban
SZENZÁCIÓS
REKLÁM-AJÁNLATTAL
VÁRJUK. 06-20/9351-036 06-30/9568-410
¦HMMMMMMMI
AjJTO MII MLLÁNAmÍM
A nemrég alakult MSZP V-ös alapszervezetének szervezésében ismét vitaestre kerül snr, május 13-án (csütörtökön) 17.00 órakor a szocialisták bazárudvari helyiségében Nagykanizsán. Az est vendége Csintalan Sándor
parlamenti képviselő lesz. A vitaest tervezett témája:
-> a szociáldemokrácia megosztottsága, a szocialisták a koszovói válságról. Minden érdeklődőt szeretettéi várnak a szervezők.
Orvos vállalkozók, vállalkozó orvosok
Korábbi lapszámainkban már foglalkoztunk az ügyeleti díjakkal. Akkor az 1-2 évvel ezelőtti állapotoktól ejtettünk szót. most a jelentől, illetve a jövőtől szólunk. Pcipp Péter, a kórház gazdasági igazgatója lapunk kérdésére elmondta, a jogszabályok lehetővé teszik, hogy bizonyos feladatokat az orvosok vállalkozásban végezzenek el, ilyen az ügyelet is. Már a tavalyi év végén megkezdődölt a folyamat, először a sebészet orvosai körében terjedt el, majd a többi osztályokon is egyre több orvos alakított gazdasági társaságot. Az év elejétől a folyamat még jobban felgyorsult, egyre több orvos vált vállalkozóvá, az ő esetükben lehetőség nyílik arra, hogy az ügyeleti díjai számlára folyósítsák. A gazdasági igazgató elmondta, hogy nem az intézmény volt ennek a kezdeményezője, hanem az orvosok, ők egyetlen munkavállalót nem késztettek erre. A kórház egyébként támogatja ezeket a kezdeményezéseket, hiszen így mindkét fél jól jár, a kórház bizonyos költségek alól mentesül, többet tud fizetni a vállalkozónak, és az orvos is többel keres. A betegellátás színvonala, biztonsága nem változott az új rendszer bevezetésével, de a kórház ezzel komoly költségeket takaríthat meg.
D. É.
Nőegylet Miklósfán
Múlt héten csütörtökön 16 helybeli hölgy részvételével nőegylet alakult Miklósfán a Mindenki Házában. Az egylet kéthetente csütörlökönként ülésezik, illetve ilyenkor kerül sor az általuk szervezett programokra is. A tervek között szerepel a régi hagyományos ételekkel való ismerkedés, termékbemutatók szervezése, szeptemberben ismét indul a női torna is. A női egylet vezetői Nagy Gyuláné. és Kurucz Zoltánná.
¦ 7///„v,
| PER/PATVAR |
Dr. Varga Endre ügyvéd tanácsai
Egy levélírónk nemrégiben megszólított lapunk hasábjain. Problémája röviden az volt, hogy nem értesítették a válóperében kitűzött első tárgyalásról, és mivel ezért ő azt lekéste, kénytelen volt igazolási kérelemmel élni. Ez/cl kapcsolatban kérdezi, hogy fordulhatott elő ilyen eset.
A bíróság az. idézést rendszerint pasta útján kézbesítve közli az érdekelttel.
A bírósági iratokat a kézbesítés második megkísérlésének napját követéi ötödik munkanapon kézbesítettnek kell tekinteni, ha a kézbesítés azért volt eredménytelen, mert a címzett az iratokat nem vette át. illetve az átvételt megtagadta.
Ahhoz, hogy az idézéshez fűződő joghatások beadjanak (a tárgyalás megtartására sor kerülhessen vagy az elmulasztásának hátrányos következményei érvényre jussanak), az idézés szabályszerűségét a bíróságnak meg kell állapítania. Erre - egyebek mellett - csak akkor van mód, ha annak címzettje igazoltan tud a megjelenési kötelezettségről, ha pedig nem. ügy ez neki felróható (pl. a küldemény
Hallotta? Netán látta is?
Mit szól hozzá?
A rendőrkapitányság felújítását végzők kiirbedesz.kázták a parkolóaittomatát.
Aki egyáltalán észreveszi, csak úgy próbálja megközelíteni, ha sem sörhasa nincs, sem kisbabát nem vár. Jegyvétel csa...

Insert failed. Could not insert session data.