Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* Adobe Reader letöltése (PDF fájlokhoz)

 
10.52 MB
2010-04-12 14:31:51
 
 

application/pdf
Nyilvános Nyilvános
468
1523
Rövid leírás | Teljes leírás (285.62 KB)

Kanizsa 2000. 028-029. szám augusztus

Cím: Kanizsa
Alcím: Dél-Zalai Hetilap
Megjelenés: Hetenként: 1989-től
ISSN: 0865-3879

A következő szöveg az újságból keletkezett automata szövegfelismertető segítségével:

XII. évfolyam 28. szám • 2000. augusztus 24. Megjelenik 21.000 példányban
A ma már hagyományosnak mondható Országos Főépítészi Konferenciát idén augusztus 23-25 között rendezte meg a nagykanizsai önkormányzat és az Országos Főépítészi Kollégium.
A szervezők a konferencia ve-
A konferencia nemzetközivé bővítésével tekintették át azt, hogy az EU-hoz való csatlakozás lehetősége és az arra való felkészülés mellett miért is olyan fontos, hogy a városainknak esélye legyen visszaszerezni a mai
A konferenciát augusztus 24-én Karmazin József, városunk főépítésze nyitotta meg, majd köszöntőt mondott Tüttő István polgármester és Varga László, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke. Az ezt követő plenáris ülésen
adást. Szintén ezen a napon került sor egy pódiumvitára Európáról, a szakmáról, melynek média moderátora Kondor Katalin, a magyar Rádió Kossuth adójának főszerkesztője, szakmai moderátora pedig dr. Tóth Zoltán dél-dunántúli területi főépítész volt. A vitában részt vett dr. Szabó Péter, helyettes államtitkár, dr. Visy Zsolt, helyettes államtitkár, Barsiné Pataki Etelka, hazánk rendkívüli és meghatalmazott nagykövete Ausztriában, Balogh Balázs, a Magyar Építész Kamara elnöke, dr. Hajdú Zoltán, dr. Magyar Levente Jászberény polgármestere, valamint Virányi Iván, az Országos Főépítészi Kollégium elnöke.
V. ORSZÁGOS FŐÉPÍTÉSZI KONFERENCIA
zérgondolataként „ Településeink múltja, jelene, jövője a régiók Európájában" összefoglaló címet adták. A témafelvetés igen széles teret engedett a lehetséges előadások tekintetében. A hangsúly a régiókra, kistérségekre irányult, részint azzal a szándékkal, hogy áttekinthessék azok múltját, napjaink kérdéseit, és a lehetséges jövőt. A múlt alatt szükségesnek tartották arról is szólni, hogy mi történt a trianoni határok előtt prosperáló „kistérségi" szerepet vivő városainkkal, mind a keleti, mind a nyugati végeken.
Muskátlik a belvárosban
Tíz oszlopon összesen kilencven cserép virág díszíti a kanizsai belvárost. A villanyoszlopok virágosítása már régi vágya volt a város szépítésén fáradozó szakembereknek, ám a tervek csak mostanra valósulhattak meg. A virág elhelyezésére szolgáló szerkezetet egy kanizsai vállalkozó készítette el, a virágokat a Floreát Alapítvány pénzéből vásárolták, gondozásukat pedig a Park Kft. végzi ingyen, tudhattuk meg Makrai Mártonnétól. A virágok szárazságtűrő képessége után tudakozódva elmondták, a muskátlik várakozáson felül jól viselik a trópusi hőséget.
határokon átnyúló régiókban valaha játszott központi szerepüket, valamint azt, hogy mindez hogyan integrálható a vidékfejlesztés programjába.
Mindemellett a főépítészek komolyan foglalkoztak az európai uniós tagságból következő lehetőségekkel, de a kötelmekkel és félelmekkel is.
A konferencián résztvevők az első nap megismerkedhettek a várossal, sor került egy gyermekraj zpály ázat megnyitására a zsinagógában és orgonamuzsikát hallgathattak az Alsóvárosi templomban.
Fényvetők
Lapunk már több alkalommal is foglalkozott a Csengery utcai vasúti átjáróval. Éveken át gondot okozott, hogy a vandálok tönkretették az átjáró világítását, rettegésben tartották az arra járókat. Három évvel ezelőtt a szakemberek más módszert dolgoztak ki, a világító testeket nem az átjáróban, hanem azon kívül szerelték fel. A világítás a város közvilágítási rendszeréről működik, annak idején még a VIA Kanizsa Kht. szereltette fel, és a szükséges karbantartásról is ők gondoskodnak. A fényvetők jó ideje problémamentesen működnek, a szakemberek azt remélik, hogy így is marad.
dr. Aczél Péter, Budavár főépítésze, az Országos Főépítészi Kollégium elnökhelyettese elnökölt, „M...

Insert failed. Could not insert session data.