Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* Adobe Reader letöltése (PDF fájlokhoz)

 
19.9 MB
2010-07-08 14:52:27
 
 

application/pdf
Nyilvános Nyilvános
634
1956
Rövid leírás | Teljes leírás (731.74 KB)

Kanizsa 2002. 017-021. szám május

Cím: Kanizsa
Alcím: Dél-Zalai Hetilap
Megjelenés: Hetenként: 1989-től
ISSN: 0865-3879

A következő szöveg az újságból keletkezett automata szövegfelismertető segítségével:

XIV. évfolyam 17. szám • 2002. május 2.
Nagykanizsa
RÉGIÓK KAPUJA
Megjelenik 21.000 példányban
SA U L> *A
HIRDETMÉNY
Nagykanizsa Megyei Jogú Város jegyzője tájékoztatja Nagykanizsa város és az okmányirodai körzethez tartozó települések lakosságát, hogy azok az egyéni vállalkozók, akik 2000. november 1-je előtt kaptak vállalkozói igazolványt, 2002. június 30-ig díjmentesen regisztráltathatják vállalkozásukat az okmányirodában!
Aki nem regisztráltatja magát, annak az egyéni vállalkozása 2002. július l-jén a 2000. évi LXXXIII. törvény értelmében automatikusan megszűnik!
A részletekről a 93/500-866 és a 93/500-867 telefonokon, vagy ügyfélfogadási időben az OKMÁNYIRODÁBAN (Nagykanizsa, Eötvös tér 16. sz.) személyesen kérhetnek tájékoztatást
A századforduló hangulatát idézték a régi ruhákban a város utcáin sétáló és kocsikázó hölgyek.
ÜNNEP A VAROS NAPI PROGRAMOK délutánján a lovas felvonulást követően került sor az ünnepélyes zászlófelvonásra a Deák téren, amely tulajdonképpen az ünnep beköszöntét, egy rövid ideig tartó „más időszámítás" jövendölni hivatott egy közösség
életében. A zene hangjaira felkúszó zászló az ünnepet, a város ünnepét reprezentálta, azon időszak kezdetét, amikor mi mind, itt a város kapuin belül élők és meghívott vendégeink ünnepelünk, azt ünnepeljük, hogy vagyunk, és bízunk abban, hogy az ilyen
és ehhez hasonlatos ünnepek biztosítják, hogy leszünk is. Az élet ünnepek nélkül olyan, mint a hosszú út fogadó nélkül, állítják a görögök. Nos, hát itt egy fogadó, az élet mindennapi egy-formaságában, gondoljunk erre, míg a város zászlóit lengeti a szél.
A gólyalábas művészek és mutatványosok elbűvöltek kicsiket, nagyokat egyaránt
Utazás automobillal a múlt századba.
FÉNYKÉPES ÖSSZEÁLLÍTÁSUNK AZ ÜNNEPI PROGRAMOKRÓL A 9-16. OLDALON.
76
¦ 2002. április 22-én reggelre virradóra vette észre egy gépkocsi tulajdonosa, hogy az éjszaka folyamán az épület előtt leállított autójának jobb első ablakát egy 2000 forintos napszemüvegért kitörték ismeretlen tettesek.
¦ Az elmúlt napokban pincebetöréssel jutottak éhes emberek fagyasztott húshoz és gázpalackhoz.
¦ Egy alagsori tároló ajtajáról a lakatot vitte el valaki, de hogy miért?
¦ A déli órákban egy hölgy jelentkezett ellátásra a baleseti ambulancián, akit úgy orrba vágott saját kolleganője, hogy 8 napon túl gyógyuló sérülése keletkezett.
¦ Egy helyi bútorraktárból a hétvégén ismeretlen tettesek egyelőre még ismeretlen körülmények között két ülőgarnitúrát tulajdonítottak el (feltűnés nélkül?!), melyek együttes értéke 600.000 forint.
¦ Különböző helyszínekről összesen 5 kerékpárt tulajdonítottak el, minden esetben lezárt tárolókból, pincékből.
¦ A nap folyamán az utak mentén dolgozó hölgyek is elő lettek állítva szabálysértés miatt, egyiküket kétszer is ugyanazért a cselekményéért kellett feljelenteni.
¦ 21 óra 40 perckor zsarolás alapos gyanúja miatt lett őrizetbe véve egy nagykanizsai férfi.
¦ Kedden reggel tett bejelentést egy hölgy, mert az éjszaka folyamán lakásából ellopták táskáját és kabátját. Az iratait az udvaron szétszórták, táskáját, kabátját a szomszéd udvaron találta meg. Bankkártyájáról viszont 150 ezer forint készpénzt vett fel az ismeretlen tettes.
¦ Délután jelentették be, hogy egy gimnázium tanterméből a délelőtti órákban eltűnt egy irattárca és egy mobiltelefon, mely-lyel 31 ezer forintos kára keletkezett a sértettnek.
¦ 17 órakor a mentők egy ismeretlen eszméletlen állapotban lévő személyt szállítottak be a kór-
házba. A 40 év körüli férfit egy lépcsőházban találták, koponyatörése van, állapot...

Insert failed. Could not insert session data.