Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* Adobe Reader letöltése (PDF fájlokhoz)

 
9.53 MB
2020-12-22 09:49:13
 
 

application/pdf
Nyilvános Nyilvános
425
844
Rövid leírás | Teljes leírás (359.33 KB)

Kanizsa 2016. 017-020. szám május

Cím: Kanizsa
Alcím: Lokálpatrióta Hetilap
Megjelenés: Hetenként: 1989-től
ISSN: 0865-3879

A következő szöveg az újságból keletkezett automata szövegfelismertető segítségével:

KS EG
A Kanizsa Pékség
szaküzleteiben
extra kedvezmény
minden termékre.
500 Forint feletti vásárlás eseten
A kupon mas akciókkal
nem vonható össze.
Kan izsa
Legnagyobb értékünk a városát, közösségét szerető, hivatásának élő ember: őket ünnepeltük a Város Napján
Az Eraklin Táncklub Egyesület tagj ainak táncával kezdetét vette a 2016. évi Város Napja alkalmából rendezett ünnepi közgyűlés a Medgyaszay Házban. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Cseresnyés Péter államtitkár, Nagykanizsa és a térség országgyűlési képviselője és gróf Bethlen István. Városunk születésnapjára testvérvárosainkból, Ptujból, Csáktornyáról, Kovásznáról, Magyarkanizsáról, Togliattiból, Ka-zanlakból, Gleisdoríból és Puch-heimból is érkeztek delegációk.
A Nagykanizsai Városi Vegyeskarral közösen elénekelt Himnusz hangjai után Dénes Sándor lépett a színpadra. Tolkien, a nagy angol író és professzor gondolatával köszöntötte a 22. Város Napja Ünnepi Közgyűlésén megjelenteket.
„Az emberek azokra a történetekre emlékeznek, amik jelentettek valamit... E történetek szereplői gyakran visszafordulhattak volna, de nem tették. Továbbmentek, mert volt mibe kapaszkodniuk."
- Tolkien szavai idézték fel bennem azt a gondolatot, hogy minden emlékezetes vagy emlékezetre méltó történetnek kell, legyen egy eredőpontja, ahonnan elindul a cselekmény kibontakozása, az események sorozata és a színrelépések szövevényes folyamata. E történeteknek vannak hősei, cselekvő és tevékeny szereplői, akik képesek megváltoztatni a környezetüket, képesek hatni az őket körülvevő közösségre, és akiknek tettei korszakokká tagolják az időt - e bevezető szavakkal tért rá a mostani rendezvény jelentősé-
gére a városvezető. - A mi városunk, Nagykanizsa története 771 évvel ezelőtt kezdődött. Egy IV. Béla királyunk által szignált 124S-ből származó adománylevél említi az utak metszéspontjában fekvő Kanizsa nevét elsőként, ide tekinthetünk vissza, mint a forrásunkra. Ez az időpont szimbolikusan városunk eredete, amikor is megszületett egy gyönyörű és büszke település, amely története és történelme során mindvégig megőrizte fenségét. Gondoljunk példaként Thury Györgyre, akinek élete és becsülete még akkor is, azáltal is fémjelzi e fenséget, ha életét, várát és a várost vesztette is el utolsó csatájában. Mégis, hősi erénye tartást ad az utókornak, tartást ad számunkra is, megszabva utunk irányát.
- Városunk 771 évvel ezelőtti kezdetét, a mi közös történetünket, annak
hőseit ünnepeljük a mai napon - hívta fel a figyelmet az ünnepi szónok. -Huszonkettedik alkalommal állunk meg, egymás szemébe nézve, hogy értékeinket számba vegyük, és közös jövőnk magújítása okán emlékezzünk városunk múltjára. Azért állunk meg, mert a kapaszkodóinkat jelentő, az életünket továbblendítő értékeinkkel kizárólag elmélyülten és szeretettel lehetséges azonosulni. Az irányt őseink, a mi közös történetünk hősei mutatták meg, ezért az ő életük és cselekedeteik megértése időt és odafigyelést igényel. Különben elveszünk az utunkon, és a mi jelen történetünk már nem fog jelenteni semmit. Nem lesz tartalma, amely gyermekeink világában majdan fogódzóként szolgálna, hogy segítse az ő törekvéseiket, példát állítva cselekedeteikhez. Akkor mások vonzzák el őket tőlünk, és a mi történetünk véget ér.
Pedig van mire büszkék lennünk. Ezért is kell megállnunk, hogy lássuk, méltó a jelenünk és a jövőképünk is a város dicső múltjához - hangsúlyozta a város első embere. - Hiszen a néhány évvel ezelőtti vezetői szemléletváltás következményeként városunkban rengeteg gyümölcs, tehát sikeres és látványos beruházás és fejlesztés valósult meg, és számos nagyszerű ...

Insert failed. Could not insert session data.