Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* Adobe Reader letöltése (PDF fájlokhoz)

 
7.04 MB
2020-12-22 10:10:27
 
 

application/pdf
Nyilvános Nyilvános
425
890
Rövid leírás | Teljes leírás (219.56 KB)

Kanizsa 2016. 039-041. szám december

Cím: Kanizsa
Alcím: Lokálpatrióta Hetilap
Megjelenés: Hetenként: 1989-től
ISSN: 0865-3879

A következő szöveg az újságból keletkezett automata szövegfelismertető segítségével:

V® KANIZSA* Vv
(93) 666-666
Kan izsa
LOKALPATRIOTA HETILAP
XXVIII. évfolyam 39. szám 2016. december I.
Idősek hete: együttlét, találkozás, köszönet
23. alkalommal köszöntötték az immáron hagyományos, a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény Idősek Hete rendezvénysorozat ünnepi gáláján megjelenteket a Medgyaszay Ház színháztermében. A november 21-2S között megrendezésre kerülő ünnepség nyitó eseményén Koller Jutka, a NESZI igazgatója, Dénes Sándor, városunk polgármestere és Kanász János, Surd község polgármestere köszöntötte a mintegy ISO idős személyt.
Beszédében Dénes Sándor külön tisztelettel üdvözölte a nyugdíjasok és időskorúak szervezeteinek, klubjainak tagjait, akik aktív szereplői városunk életének. Ezért a köszönetét is kifejezte feléjük, hiszen az élhető város élhető közösség szellemiségének nagyon fontos eleme az idősebb korúak részvétele Nagykanizsa mindennapjaiban. Ugyanakkor köszönetét fejezte ki az Idősek
hete rendezvénysorozat évek óta tartó színvonalas megszervezéséért a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény munkatársainak, és Koller Jutka igazgató asszonynak, akik sokat tesznek az idősügy méltó képviseletéért és megbecsüléséért a városunkban.
A városvezető Márai Sándor szavaival fejezte ki, hogy mit is jelent igazán az ünnep: „Az élet gazdagabb lesz, ünnepibb és emberibb, ha megtöltöd a hétköznapok percét a rendkívülivel, az emberivel, a jóindulatúval és az udvariassal; tehát az ünneppel."
Először is az együttlétet, a találkozást jelenti, amely nélkül nem létezhet valódi tartalma és formája az ünnepnek, mert az örömöt, a jókedvet és a sikert is mindig egymás felé, egymással tudjuk a leginkább megélni - hangsúlyozta. - Másrészt az ünnep a rendkívüli pillanatnak a jelenléte, amely megtöri a hétköznapot, varázslatot és egyediséget
csempész a mindennapok világába. Ez történhet a jóindulat, a jótékonyság bármely formájával, vagy történhet egy apró udvarias gesztussal is; a lényeg, hogy nem elvárás szerinti tartalommal töltse meg az életünket, hanem megtörve a megszokottság rendjét. A mai gála remélhetőleg ezen ünnepi gesztusok egyike az önök számára, ahol megélik az örömöt, és érzik, hogy köszönetünket ezúton is ki szeretnénk fejezni.
Beszéde végén a polgármester ajándékkal köszöntötte a legidősebb hölgyet és férfit. Molnár Istvánné, Annus néni jövő év februárjában tölti be a 93. életévét. 10 éve az Idősek Otthona lakója, és aktívan részt vesz minden programban.
Bíró Sándor, Sanyi bácsi júniusban töltötte be a 87. évét. 18 éve a Kodály Klub tagja, azóta minden rendezvényen részt vesz.
Az ünnepi pillanatokat követően a Tüttő János Nótaklub szerzett emlékezetes pillanatokat a műsorával, majd ünnepi vacsora, és zenés est zárta a gálát a Koktél duó közreműködésével.
B.E.
2
Kanizsa - Krónika
2016. december I
Zalai Primák
Deme Dávid evangélikus lelkész, Dr. Máhr Károly főorvos és a Zalagyöngye Táncegyüttes vehette át a Zalai Prima Díjat
A Zala Megyei Területi Prima díjakkal már II. alkalommal ismerik el a megye kiválóságainak munkáját. A gála idén ismét Nagykanizsán volt, a rendezvényen a Zala Megye Év vállalkozója díjakat is átadták.
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Zala Megyei Elnöksége több mint egy évtizede dolgozik azon, hogy a kultúra és a tudomány területén kiemelkedő munkát végző személyek és közösségek tevékenységét a területi Prima díjjal ismerhessék el. Hagyományosan a gálaeseten adják át az Év Zalai vállalkozója díjakat is. A szervező szerint bőven van miből meríteni. „Kifogyhatatlan végül is a jelöltek száma, a következő időkre is. Időben utána kell ...

Insert failed. Could not insert session data.