Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* Adobe Reader letöltése (PDF fájlokhoz)

 
A védett dokumentumok csak könyvtárunk épületén belül, az erre kijelölt pontokon tekinthetők meg!
6.57 MB
2023-08-14 10:43:09
 

application/pdf
Védett Védett
0
9
Cím: Láz
Szerző: Kaszli Miklós János
Szerz.közl.: Kaszli Miklós János
Kiadás: [Nagykanizsa] : Kaszli Miklós János, 1999
ETO jelzet: 894.511-31Kaszli M. J.
Cutter: K 23
ISBN: 963-640-813-0
Nyelv: magyar
Oldalszám: 86 p.
Megjegyzés: Kisregény


A következő szöveg a könyvből keletkezett automata szövegfelismertetés segítségével:

klaszLi W[klâs Ján¿?5
1999.
Mari fejét dacosan felvágva lépett a Balaton homokos fövenyére, körüljártatta tekintetét a már ott napozókon, s megállapította, hogy nem nagy a felhozatal, legalábbis a facér férfiakból mutatkozik hiány.
Amúgy pirinyó bikiniben teljes harci díszben bevetésre készen, harmincöt évesen, elváltán szeretne valami eredményt elérni a partnerszerzés terén még ez évben!
Amúgy 160 cm magas, 45 kiló, mozgása akár egy egerésző macskáé, csúszkáló szerelésben, feje búbjára tolt napszemüvegben forgolódik, hóna alatt egy összetekert gyékénnyel, s egy dagadtra tömött szatyorral, amiből sok hasznos és felesleges női holmi kerül elő. Eleiem a szatyorból nem sok került elő, Marit általában állandó éhség gyötri éppen azért, amit csak úgy tud kordában tartani, hogy kaját nem is visz magával, nehogy a fogyózás eredményét egy alapos kajálással tönkre tegye. Harc ez a javából, a kilókkal, görhes alakjának megőrzéséért!
A bejárathoz közel leteríti a hóna alatt csúszkáló gyékény szőnyegét, majd berakásához fog, körül pakolja mindenféle tégelyekben lévő krémekkel, napolajjal, akár egy drogériát is kitenne gazdag árukészlete. Alig egyesül feneke a gyékénnyel, máris folytatódik a különböző pózok próbája, nevezetesen egy spárga, kezében egy kendőt lenget a szél, akár egy vitorlás árboca is lehetne. Egy fehér zászló hiányzik róla, a szélben lengve, legalább jelezné, hogy szabad préda, partnert keres, a fránya essen minden lusta facér férfiba, hogy ezeknek nincs szemük! A jó árut sem veszik észre.
Ez az, észre vedd te eljövendő fő pupák, hogy kínlódok a forró homokon, csak érted! Igen! Ez idegesít legjobban, hogy futnak a napok, a szarkalábak gyülekeznek a képemen, s semmi eredmény!
- Hogy döglenek a szomszédban a hűsön sörözgetve a hapsik!
Ő meg csak aszalódik itt a homokban!
- Hogy tudnak röhögni! Négyen, öten a vízben fejelnek, s igencsak vígan vannak ezek a vén lovak! Nem is olyan öregek, jó lenne egyet kifogni közülük, sóhajtott bánatosan.
- Milyen egyszerű a horgászok élete! Csak bedobják a nyamvadt madzagjukat egy fonnyadt kis kukaccal, s máris a merítőhálóval a zsákmány alá nyúlva partra rántják a fickándozó halacskát!
- Hát ez az! Nincs igazság! Az ő hálója is merülne máris, csak nagyon lyukas az, még egy sovány keszeg félére sem telik, a fogásból!
Idegesen huzigálja fürdőruháját, nem ott feszül az ahol kellene, s nem laza ott, ahol jó lenne!
A mellrésznél erősen megbuggyantotta, úgyhogy két alma cicikéje akkorának
3
látszik, mint két sárgadinnye, legalábbis Mariúgy érzi a beavatkozás eredményét!
- Hadd egye az ellenfeleket a sárga irigység!
Közben lábát cserélve most a másik lába pipál az égben, a két láb köze is látható, a bugyika két oldalt nem tudja fedni az előtüremkedő fekete kis pihéket, újra sarjadtak, hiába gyomlálta őket!
- Sebaj, ha valami van azért nem dobja el, drága alkatrész az, még arannyá is válhat, egy sikeres üzlet során!
Az olajozást tovább folytatja, vele a kígyózó mozdulatok egész sora, minden egyes mozdulat a jövő Őjé, akiért most is eped!
Mari nagy beteg, gyilkos láz gyötri, olyan, amin az orvos nem tud segíteni, különös nehezen elmúló lázról van szó, szerelmi lázról, ami tavasztól őszig, ősztől tavaszig gyötrik! Amint elterült gyékényén, elmélkedve a múlton, s jövőn, el is ment a kedve a mai naptól, Egy kicsit becsukta szemét, s máris szép álma volt, egy csinos bajszos fiókával szedték a rét virágait, s a csokor átadásakor megcsókolta Őt, maj